Groepspraktijk Kauwendaal

Multidisciplinaire sport- en huisartsenpraktijk te Mechelen

Ik wil patiënt worden bij praktijk Kauwendaal

Ik wil een afspraak bij een arts

Ik wil een afspraak bij een paramedicus

Lactaattesten

 

Cruciaal in wetenschappelijk onderbouwde trainingsarbeid en (team- of individuele) periodisering staat de LACTAATTEST.Voor een sporter is het uithoudingsvermogen en de trainingstoestand van primordiaal belang voor zijn prestaties.Om effectief te kúnnen sporten, moet het lichaam energie produceren. Daarvoor zijn 2 systemen beschikbaar: het aëroob systeem (uithouding) en het anaëroob systeem (weerstand). Om vast te stellen hoe het lichaam de energie levert die nodig is voor het leveren van een bepaalde inspanning, is een lactaattest onontbeerlijk !

Obv de resultaten kan men interpreteren hoe het met de algemene conditie gesteld is, om op die manier de trainingen te optimaliseren om zo de actuele conditie én prestaties te verbeteren en dit met een minimum aan blessures !Gezien de test een maximale inspanning vereist, gebeurt die -zeker bij 35+’ers- onder geleide van een INSPANNINGS-ECG.

Tijdens de test bestaat ook de mogelijkheid tot bepaling van het individuele, maximale zuurstofverbruik, de zogenaamde “VO2 MAX”. De VO2max is een voornamelijk genetisch bepaalde parameter die heel wat informatie geeft over jouw potentieel als duursporter.

De lactaattesten gebeuren op de loopband of fiets en kunnen georganiseerd worden voor elke individuele sporter (lopers, wielrenners, voetballers, basketballers,…) of in teamverband (wielerclub, voetbalclub,…). Na de test volgt een uitgebreide interpretatie met enkele cruciale trainingstips.Zo worden de gehele A-kern en beloftevolle jongeren van K.V. Mechelen hier 2x per seizoen getest.

 

Kostprijs:

  • Fietsproef met inspannings-ECG: 90 euro
  • Maximale inspanningstest met lactaatmeting + uitgebreide testinterpretatie + inspannings-ECG: €130
  • idem, inclusief bepaling VO2max dmv ergospirometrie: €160
  • in teamverband: aangepaste prijsofferte in functie van aantal deelnemers

Let op: er is geen tussenkomst van het ziekenfonds voor sportmedisch onderzoek.

 

Interesse? Neem zeker contact op via algemeen nummer van de praktijk (015/ 20 87 88)of via email (groepspraktijkkauwendaal@gmail.com).

 

 

Ik wil een kennismakingsgesprek